Συμβουλευτική σε θέματα Διατροφής

by Alejandro Escamilla

by Alejandro Escamilla

Τι είναι:

Η Συμβουλευτική σε θέματα Διατροφής έχει σκοπό την ανάπτυξη μίας καλής σχέσης με το φαγητό, το σώμα και την υγεία. Προσφέρει στήριξη στους ανθρώπους που ακολουθούν Διατροφικό Πρόγραμμα και καλούνται να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο της διατροφής και του σώματός τους.

Παρέχεται σε συνεργασία με το Διαιτολόγο-Διατροφολόγο ή Ιατρό που είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το Διατροφικό Πρόγραμμα του ενδιαφερόμενου και δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση το δικό τους ρόλο. Η Συμβουλευτική σε θέματα Διατροφής δεν αποτελεί μέσο για την απώλεια βάρους.

Η διαδικασία:

Ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει είτε σε ατομικές συναντήσεις (1/2 ώρα) είτε σε ομαδικές (1 ώρα), οι οποίες είναι επικεντρωμένες στα ακόλουθα θέματα:

  • Αξιολόγηση του προβλήματος και σχεδιασμός ατομικού προγράμματος παρέμβασης.
  • Καταγραφή των διατροφικών συνηθειών-μοτίβων και εντοπισμός των παραγόντων που τα ενεργοποιούν και τα συντηρούν (π.χ. συναισθηματικοί, κοινωνικοί παράγοντες).
  • Ένταξη του Διατροφικού Προγράμματος στις καθημερινές ανάγκες και δραστηριότητες.
  • Ανάπτυξη υγιούς σχέσης με το σώμα και τη διατροφή.
  • Διαχείριση του άγχους και των δυσφορικών συναισθημάτων.
  • Ανάπτυξη των χαρακτηριστικών και των δεξιοτήτων του ατόμου που ενδυναμώνουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη η συμμετοχή της οικογένειας στις συναντήσεις. Τα οικεία πρόσωπα μπορούν να διευκολύνουν σημαντικά το άτομο στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα διατροφικά του προβλήματα.

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα Παχυσαρκίας, Συναισθηματικής / Ψυχαναγκαστικής Υπερφαγίας. Επιπλέον, απευθύνεται γενικότερα σε όσους δυσκολεύονται με την απώλεια βάρους και τη διατήρηση καλής σωματικής κατάστασης.