Ιωάννα Φικιώρη

Η Ιωάννα Φικιώρη είναι Ψυχολόγος (Αριθμός Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος 24535/2005, Νομαρχία Αθηνών), κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας από την European Association for Psychotherapy (ECP 408342) και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.).

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Μ. Βρετανία στο University of Central Lancashire (BSc Psychology) και στο ίδιο πανεπιστήμιο έκανε διετή εκπαίδευση στις Συμβουλευτικές Δεξιότητες με Προσωποκεντρική προσέγγιση (Advanced Certificate in Counselling Skills). Το 2007 ολοκλήρωσε την τετραετή επαγγελματική μετεκπαίδευση στο Ινστιτούτο Ψυχοδράματος – Κοινωνικοθεραπείας, όπου εκπαιδεύτηκε στο Ψυχόδραμα, την Κοινωνικοθεραπεία και τη Θεραπευτική Κοινότητα. Επίσης, έχει ολοκληρώσει την προσωπική της θεραπεία σε ψυχοθεραπευτική ομάδα.

Από το 2006 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο. Έχει εργαστεί στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων την περίοδο 2007-2008. Ήταν συνεργάτις του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου μέχρι και το 2013, στο Τμήμα Θεραπείας Ενηλίκων και στην Καθημερινή Ψυχοθεραπευτική Κοινότητα αναλαμβάνοντας δυαδικές συναντήσεις και τον συντονισμό ψυχοθεραπευτικών ομάδων. Παράλληλα, ως μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Ψυχοδράματος – Κοινωνικοθεραπείας ανέλαβε την εποπτεία εκπαιδευομένων ψυχοθεραπευτών. Έχει παρουσιάσει σε συνέδρια και ημερίδες και στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης συμμετέχει σε σεμινάρια και workshop που αφορούν τις εξελίξεις στο χώρο της ψυχοθεραπείας.